Hur vill du se morgondagen?

0kommentarer

Varje år dör ungefär 75 personer i trafikolyckor där alkohol är inblandat. 

När det gäller personbilsförarna är ungefär var femte som omkommer påverkad av alkohol.
Vad gör du när din kompis tänker köra berusad hem från festen?


För många reagerar helt fel i det läget, för många tycker att personen i fråga får skylla sig själv eller att det inte gör någonting för det är bara några kilometer det rör sig om.  Många tror att de bara är schysta när de släpper iväg sina vänner. Men vad många inte tänker på är att den vännen kanske inte finns längre nästa dag. Ett samtal till polisen kan rädda både deras och andra trafikanters liv.

Det finns också människor som tycker att det är jättecoolt att dricka några öl och sedan dra på i 200km/h på en motorväg. ”Vadå? Det är ju ändå knappt någon ute på natten” Det kanske de har rätt i, att vägarna inte är lika trafikerade på nätterna som på dagarna. Men lik förbannat kommer det andra bilar som kör, kanske inte lika många, men det är ändå bilar, med oskyldiga människor i. Ska dem då behöva riskera att dö på grund av att några idioter tycker det är roligt att leka formel 1 onyktra? Jag tror inte att någon skulle vilja dö på det sättet, ändå så finns det folk som utsätter både sig själva och andra för det. Jag förstår inte hur äckligt egoistisk och dum i huvudet människor kan vara. Men det finns sådana. Och det är dem som måste stoppas. Är dem i tillstånd till att åka ut med bilen fulla så kanske dem inte ska ha något körkort. Då är det lika bra att dem blir av med det. Då behöver i alla fall ingen oskyldig stackare dö.

Det finns för många idag som sörjer någon anhörig som har dött i trafiken på grund utav alkohol. Det är för många som har fått hela livet förstört på grund utav rattfyllerister. Tänk på dem människorna innan du funderar på att ta bilen från festen. Tänk på dem familjer som kunde varit lyckliga om inte ett utav barnen omkommit eller blivit förlamad i en trafikolycka. Tänk på alla dem som kunde levt idag om inte någon hade kört berusad.
Tänk på att alla inte får se morgondagen!

Kommentera

Publiceras ej