Denna dagen började väldigt dåligt. Totalfailade imorse med att ta mig upp till skolan. 
Jag vaknade när mina 3 larm levde jävel, men allting bara snurrade och huvudet dunkade. Så jag bestämde mig för att logga in på instagram och kolla bilder, då skulle jag kanske vakna till. Men utan någon förvarning blev allt svart och jag vaknade igen av att Benjamin blivit orolig och ringde vid halv 1. 
Jag var minst sagt utmattad. 
Låg i sängen i stort sett hela dagen och bara segade, snackade med Benjamin och vi bestäde oss helt spontant för att sticka iväg till Tranås och träffas i några timmar. 

Så nu sitter jag på Östgötapendeln och är framme om sådär 20 minuter. 
Fan va bra allting blev tillslut. Är galet pepp! ihihi :') 


Här kommer lite bilder från igår! 

Lite halvkass bild på sminket jag fixade på bussen.

Wille och Selma på tunnelbanan! 
Fotoutställningen! David LaChapelles bilder har väldigt mycket att säga, och är minst sagt samhällskritiska. 
Jag kunde inte annat än att älska det!


Kom Nyss hem från Stockholm.

La Chapelles utställning på Fotografiska var helt galet bra! Är sjukt imponerad av den människan.
Så jävla grym!
Jag rekommenderar den starkt till er som har eller haft funderingar på att gå dit! :)

Spenderade också ett par timmar med Wille och Selma, helt galet mysigt. Käkade underbart god wook, snackade om allt möjligt och va på Goodstore å köpte vegansk choklad bla. Så jävla värt! Nu ska jag ta en cigg å gå å lägga mig. :3

Sitter i skolan och ska snart göra klart min historiauppgift som ska vara klar idag. Efter det har jag planer på att bege mig till körskolan en sväng och plugga teori innan jag drar till folkköket.

På tal om körskolan så hade jag körlektion innan, det gick bra.
En hel del framsteg sedan sist, trots att det kryllade av både bilar, rondeller och människor på vägarna. (Ja, jag har problem med rondeller, speciellt dom flerfiliga, dem är läskiga!)
Fick i läxa att träna på Snabbare uppväxling, placering vid enkelriktat och väjningsregler. Det ska fixas på torsdag då jag ska köra till Falköping, då ska jag också införskaffa mig ett eget internet!  Asbra!!!

Imorgon ska jag till Stockholm med klassen på La Chapelle utställningen på fotografiska. Det blir asnice!

Pepp som tusan!

 

Igår hade jag det relativt fint också. 
Drog till Elin efter skolan med Hanna och tillverkade veganska semlor och drack te. Det var riktigt nice, efter det åkte jag tillbaka till stan och träffade morsan, vi fikade ännu mer, sprang runt i affärer och fyndade en del. 
Jag köpte bland annat en underbart mysig kofta för en 50-lapp. 
Så himla värt! :D 


Semlorna igår! 


Slänger in en bild på mig och Benjamin också. Saknar honom något enormt, och han är så galet jävla fin! iiiih :'') 
Nu vet ni det ;) 

Den frågan får jag väldigt ofta, inte minst på internet men också ute i samhället om en står och säljer tidningar eller har torgmöte.
Därför så kommer nu en väldigt grundlig förklaring till er som jag bara svarat kortfattat..!


Låt oss först titta på hur ett samhälle fungerar.


Alla klassamhällen består av en förtryckt och en härskande klass. Så är det också i det kapitaliska Sverige; Kapitalisterna och penningplacerarna står mot och över arbetarklassen.
Vi menar att det inte råder någon demokrati i Sverige i ordets verkliga betydelse – folkstyre.
Men, kanske någon invänder,” vi har ju möjligheten att rösta på vilket parti vi vill!” och ”Vi har ju yttrandefrihet och så vidare! ”

Ja, det stämmer om man jämför rent fascistiska stater. Men i grund och botten är det ägandet som avgör vilken plats du har i samhället. Jämför din möjlighet att yttra dig i massmedia med Wallenbergs, Bonniers eller någon av de andra storkapitalisterna. Vilka är det som politikerna vänder sig till för att få förtroende mellan våra val? Inte är det till det Svenska folket utan till ”marknaden”, vilket ju bara är ett annat begrepp för sådana som Wallenberg, Bonnier med flera! Idag kan vi se hur den borgliga demokratin har utholkats.
Rättstaten försvagas av så kallade terroristlagar. Den borgerliga demokratin som var byggd på klassammarbete urholkas när styrkeförhållandena mellan klasserna förändras.
Den demokratin som borgarna värnar om är i själva verket en klassdiktatur.
Även i den mest välutvecklade borgerligt demokratiska staten är den verkliga demokratin, gentemot ägandet, förbehållen en liten minoritet. En liten minoritet av befolkningen, kapitalisterna, utövar diktatur över den stora folkmajoriteten.

Under Socialismen är det tvärtom!
Då äger den stora folkmajoriteten samhällets resurser gemensamt. Den arbetande befolkningen kontrollerar och beslutar över produktionen och utövar därmed diktatur över den lilla minoriteten, det vill säga den tidigare härskande klassen; Kapitalisterna. Detta kallar vi proletariatets diktatur.
Socialismen, det vill säga proletariatets diktatur, kännetecknas av att majoriteten bestämmer över minoriteten, och måste därför ses som en utvidgning av demokratin i jämförelse med Kapitalismen, det vill säga kapitalets diktatur, som kännetecknas av att minoriteten bestämmer över majoriteten.
Under socialismen gäller alltså demokratin även på ekonomins område, det finns ingen skillnad mellan ekonomisk och politisk makt. Den socialistiska demokratin utesluter inte heller ett flerpartisystem. Formerna bestäms av omständigheterna.
Maximal mångfald inom ramen för socialismens försvar. I denna mångfald ingår bland annat religionsfrihet och åsiktsfrihet.
 Vi Kommunister nöjer oss emellertid inte med socialismen. Under Socialismen lägger vi grunden till det Kommunistiska samhället där klasserna har försvunnit. I och med det har även klassernas diktatur över varandra försvunnit och verklig demokrati får råda!

Politik, diktatur, klassmotklass, kommunism, socialism,
Såhär är nog de bästa sättet att spendera förintelsens minnesdag på. Galet bra att så många kom, även om det var ett par fler som skulle komma enligt fb, men så är det ju alltid. Jag tycker att alla ska vara vaksamma och försöka bekämpa vardagsrasismen i samhället! Alla borde tänka till, vad ser ni? vad hör ni? på jobbet, skolan ute på stan osv? Tänk till!
Vaknade vid 10 imorse av att Leif ringde, stupfull. Mindre roligt sätt att vakna till. Jag förstår fan inte hur en som vuxen människa kan sjunka så jävla lågt. Och varför ska jag alltid bli utsatt? Respektlöst om något. Well, jag somnade om och vaknade igen runt 12, väckte Benjamin å käkade frukost. Sen har vi mest legat och kramats hela dagen. Så himla mysigt. Nu har sötnosen somnat och jag har fixat lite disk och målat naglarna. Börjar få väldigt mycket överskottsenergi och funderar starkt på att gå iväg till affären å köpa mitt favoritte. Fick ju lite pengar av morsan igår. Hoppas också på att det kommer förbi lite kamrater senare..det skulle va himla trevligt. :3
Begav mig till stan imorse för att möta upp Benjamin. Åkte in 45 min tidigare än hen skulle komma för att göra ett försök med att kränga nån Rebell. Träffade då på en kamrat från partiet. Det blev en trevlig pratstund, dock inga sålda tidmingar, men det gjorde inte oss jättemycket. Har svävat runt på fluffiga moln lite hela tiden sedan min fina Benjamin kom. Så jävla underbart. Vi lyckades dessutom ta oss i kragen att dra iväg till Morsan och chilla med hen och Anna. Fett mysigt! vi drog hem med sista tåget och har legat och snackat i flera timmar. Om bra saker och hemska saker som jag skulle kunna ge nästan vad som helst för att det aldrig skulle hänt oss. Men allt är bra nu. En får vara tacksam för det. Vilket vi är. Nu blir det snart ett försök att sova. Godnatt kamrater
Jag har verkligen varit en nattuggla denna veckan, tror inte jag somnat innan kl halv 2 någon kväll. 
Så jävla dålig är jag, vilken tur för mig att jag börjat skolan sent nästan varje dag, förutom idag, och då försov jag mig. Skärpning på det! 
Nu har jag fixat lite med bilder, våran kampanj om varför vi stödjer kulturhuset. 
Gör det ni också! 
http://www.facebook.com/events/135441483281973/?fref=ts


Imorgon kommer min fina pojkvän hit! 
Jag längtar som ett litet as, längtar ännu mer efter att ha snackat med honom i telefon för en stund sedan. 
Det kommer bli så jävla fint verkligen! Tagga! 

Nu ska jag ta en nattcigg och gå å lägga mig. 
Ska försöka ta mig upp vid 9 tiden imorgon och duscha å fixa till mig tills jag ska in till stan vid 11. 
Miip!!


Slänger upp några exempel på bilder till kulturhuskampanjen också! ;)

Visst får man det!
Dock så gör vi skillnad på personliga ägodelar och ägande av produktionsmedel. Vi anser att det är privatäganderätten av produktionsmedlen, det vill säga rätten för enskilda personer att äga exempelvis ett företag, som är orsaken till utsugningen i det kapitalistiska systemet.
Utan att på något sätt själva deltaga i produktionen, snor aktieägare och andra kapitalister åt sig en stor del av den vinst som skapas av arbetarna. Under socialismen överförs den kapitalistiska egendomen i folkets ägo.
Äganderätt till produktionsmedel och innehav av privat egendom är däremot som sagt två skilda saker. Under socialismen har alla medborgare möjlighet att skaffa sig det de anser sig behöva, exempelvis bil och hus. Arbetsinsatsen avgör hur mycket och vad en person kan äga. Men samtidigt kommer en allt mindre del av konsumtionen att styras utifrån lönen. Sjukvård, utbildning, bostad, kollektivtrafik och efterhand allt mera saker, ska komma folk tillgodo utifrån deras behov. Detta är något som utvecklas stegvis under socialismen. 
Politik, kommunism, socialism,
Fick nys om att jag har sovmorgon till kl 1 imorgon om jag gör ett bokomslag och redovisar det på fotolektionen imorgon. 
Satt då och lyssnade på palestinalåtar på youtube. 
Fick på några sekunder upp idéen i huvudet att klä ut mig till en kämpande palestinier och posera galet med molotov cocktails och pistoler. 
Det är det vi kallar kreativitet va? 
Burn Israel, Burn!Hur kan ni blunda när bomberna faller?


For Gaza, For Palestine!


Mot seger kamrater! 


Hela världen känner till vår kamp, Leve palestina!


"Allah, help me!"Se upp Sionistfan, när jag trycker på knappen är du död!


husen rasar, bosättningarna möts av motsättningar men tystas ner med avrättningar
vissa flyr andra e kvar utan släktingarSäg mig herr president, sig mig fru talesman säg mig nu statsministern hur vi kan ta oss fram?


Vi väntar på den dan då friheten blir berättigad, världen blundar och jag undrar hur argumenten kan vara vettiga.
tänk dig själv om vi plötsligt skulle bli träffade
Har tagit mig till skolan, försov mig imorse och lyckades komma för sent till skolan. 
Smidigt. 

Nu krånglar fronter, jag orkar inte läsa i boken eller öppna word dokumentet. 
Fan va det suger att skriva om massa gamla kungar och deras jävla krig. usch, urtrist verkligen! 

Slutar om en kvart nu, det känns inte ens lönt att börja göra någonting, hoppas att skolmaten går att äta idag, troligtvis inte, men hoppas kan man ju alltid. 
Efter skolan ska jag försöka orka ta mig till körskolan, plugga lite teori och boka upp ett par körlektioner till innan halv 2, då ska jag träffa Herman, och dra till Unf Lokalen. 
Har inte varit där på minst 2 år. Känns galet skumt att komma dit igen! Men fint! :) 
Efter det blir det att dra till Nyfiket. 
Det är pysselkväll på bokcafeet me, det börjar kl 3, samtidigt som jag ska börja jobba på folkköket. 
Galet trist att missa det! :( 
Men ganska värt ändå, någon måste ju laga maten tills ikväll, annars blir det inget folkkök. 


Ja.. Detta var ju intressant, otroligt. 
11 minuter kvar på lektionen. Vad ska man hitta på nu? 

Jag slänger in en bild, en bild som verkligen säger en hel del. 
En bild som jag inte kan kolla på utan att börja störtlipa..
Ja, till exempel som denna dagen. 
Hade såå mycket hellre gått upp vid halv 6 imorse och begett mig till brandstationen istället för att sovit till klockan 11. 
Jag vill åka på larm, jag vill hjälpa till vid trafikolyckor, jag vill åka på automatlarm. Jag vill rökdyka! 
Fan va jag vill rökdyka! 
Till och med innebandy skulle vara jättekul just nu! 

Jag vill inte bara bli brandman
Jag ska bli brandman! 


När min historialektion är slut ska jag kolla upp lite betygsgrejer för smo. 
Sen ska jag smita iväg till yrkesvägledaren i skolan. 
Jag måste snoka reda på lite mer information, borde det inte vara insökning snart liksom. 
iiiihh!!! 


Slänger in denna underbart vackra bild också, nog det finaste jag sett på länge. 
Faan va jag längtar!
Vi har ett hus, ett hus som vi värdesätter mycket högt I detta hus har vi alla nog både skrattat och gråtit, såsom varit på spelningar och suttit i timtal och fikat. I detta hus är det alltid liv och rörelse, här samlas alla och umgås. Här finns någonting för alla, det spelar ingen roll hur du ser ut eller vart du kommer ifrån, om du är intresserad av spel. musik, konst eller hantverk, det finns något för alla i detta hus. Det är inte överallt man hittar såna hus. Man måste ta vara på det, och det gör vi av hela våra hjärtan. Speciellt dom som går upp klockan 5 på morgonen för att åka till jobbet, jobba sin dag, och istället för att åka hem och vila åker till Nyfiket och jobbar gratis hela kvällen. För oss, för huset, för att hålla igång folkköket. Det är inte alltid lätt, men fan va roligt vi har.

Nu är det dock slut på det roliga om Mats Green (M) får sin vilja igenom, det blir inga mer spelningskvällar, inget mer folkkök för 20 kr att gå till.. Och dagarna då vi sprungit runt och spelat boll och skrattat som dårar blir ett minne blott såsom dom gångerna vi bara samlats för att sitta och umgås. Vi alla har så otroligt många vackra minnen från det huset, och om någon frågar mig om 40 år vad jag minns bäst från när jag var yngre skulle jag förmodligen nämna kulturhuset direkt. jag undrar verkligen hur jävla egoistisk och hjärtlös en människa kan vara, som Mats Green.. ta ifrån oss detta huset..

Vart ska vi ta vägen? Vad ska vi nu göra på helgerna eller på eftermiddagarna efter skolan och jobbet? Vart ska våran mötesplats vara? Vart ska vi arrangera våra spelningar? Vart ska vi äta middag för en tjuga? Vart ska vi utöva våra hobbys? Ingenting kommer någonsin att kunna ersätta vårat hus! Men vi ska fan inte ge oss, det är vårat hus. Överklassen får skaffa sig ett eget, vi ska kämpa tills våra hjärtans sista slag För våra hjärtan slår för Kulturhuset
KulturhusetJkpg, Politik,
Har haft en superfin helg! Benjamin kom hit i fredags, vi drog till Espresso house och fikade med Jacob innan vi drog hem till mig, Vi har mest tagit det galet lugnt, myst och kollat film och käkat godis hela helgen. Chillhelger är otroligt härliga också, det behöver inte alltid hända en himla massa, som det har en tendens att göra annars. Något annat som hände i fredags var att ett par brandmän befann sig på min skola för att ta ner några jävla istappar, lol. De kom i alla fall fram och hälsade på mig!! Jag blev så himla glad att de kände igen mig från att jag hade praktik hos dom November! :D Nu sitter jag och tar det lugnt, nyss hemkommen från Nyfiket, vi sålde en hel del pizzor idag, jag bakade även Chokladbollar och kladdkaka, båda veganska, det verkade uppskattas.
<3
Pizzor på gång!
Vegansk kladdkaka!
Har suttit ett bra tag och fixat nu, har lyckats snygga till bloggen lite, det behövdes. Har också nästan lagat klart mina byxor! Ska sätta på min Amebixpatch när dom är helt klara, också min Perkelepatch som min urgulliga pojkvän gjort till mig! Ska orka laga lite käk också, funderar på Tsaipaj, kan det bli nice? Kanske. får se! Nu ska jag fortsätta laga byxorna!
God morgon. Sitter på bussen på väg till skolan. Jag är glad över att jag inte var helt död imorse och tog mig upp. Utan några problem faktiskt. Min allergi väckte mig vid 5, en timma innan larmet. Inte jättekul, vet inte när jag somnade inatt heller.
Somnade och drömde om kulturhuset. Det var ett helvetes liv osv. Vaknade i panik i alla fall.
Sen kom massa tankar på allt som hände ett par veckor innan vinterlovet. Tänk om tankar.
Usch.
Jag lyckades i alla fall samla mig och fösa iväg tankarna på både psykopater och korrupta politiker.

Idag har vi sexualundervisning. Mycket spännande att de dyker upp sista året i gymnasiet. Well.
Sen blir det att sitta kvar i skolan och fixa med ett filosofiarbete som har deadline imorgon.
Efter det ska jag hem å käka och eventuellt städa innan jag åker in till stan igen för att träna med Rasmus. :)
Fin dag, verkar det som.

Borde också smita förbi skolsyster och kolla min allergi eller ringa VC. Vore ju fint att veta vad det är jag inte tål, innan jag får en allergishock. ._."

Hoppas att alla får en bra onsdag!
Sitter på bussen på väg tillbaka till Jönköping. Känner mig så jävla tom och ensam utan min Benjamin. Det är verkligen för jävligt med distansförhållanden ibland. Speciellt när man vet att det är ett tag tills man träffas, och 1-2 veckor kan kännas som en hel evighet medans helgerna går fort som helvete. Jobbigt verkligen.

Imorgon är det måndag igen, vilket betyder att jag börjar skolan vid halv 2. Ska fanimej pallra mig in till stan tidigare och sätta mig på körskolan innan jag börjar. Måste verkligen fixa det där jävla körkortet snart!

Nu ska jag sätta på musik och fortsätta vara bitter på bussen!
Sitter hos Bamse i Norrköping och tar igen mig efter gårdagens fest. Snart ska vi laga en fet vegansk gryta och sen kör vi igång igen!
.. Försökte slänga in en bild från instagram, hur nu det fungerar. Men det märker vi. :3 Nu ska jag försöka få ordning på min kam som dog rätt rejält inatt. ;-)
Sitter hos hanna, eller rättare sagt ligger i hennes säng och chillar med datorerna.
Vi har flummat galet vid chatroulette, lagat och käkat mat och gjort blåbärspaj och druckit hallon och lakrits glögg.
Mys.

imorgon ska jag till skolan, efter dagens enda lektion har jag ingen aning om vad som händer. Antingen åker jag till Benjamin eller så stannar jag i jkpg och gör allt som planerat.
Det här med att vara tokigt jävla kär är faan inte lätt.
Livet börjar bli bättre. 
Det är jag jävligt glad för, jag är fri. 
Jag är fri från det jag tidigare var fängslad i, det som höll på att krossa mig totalt. 
Men jag tog mig loss, jag är på väg upp, mycket, väldigt mycket tack vara mina otroligt underbara kamrater. 
Jag vet inte vad jag skulle göra utan er, jag hade aldrig klarat allting utan er. 

Förövrigt så har skolan börjat igen efter ett helt underbart Vinterlov. 

Benjamin kom hit så fort lovet började, galet mys. 
Under julhelgen blev det ideellt arbete på Nyfiket och sedan begav vi oss upp till Göteborg, det var ett litet äventyr för sig. Hade otroligt kul och underbart trots att det hände en del relativt negativa saker som fick oss på flykt omkring i staden letandes efter sovplats. Det ordnade sig fint i alla fall. 
:D


Vi var glada och blöta på Nyårsafton!


<3


HAmnade också på Chili-Thai med Yenny, Wille och Timea. 
Galet mys!


Och på krogen i götet!