Tänk på alla barnen som kommer hem till ett sönderbombat hus, de som aldrig mer kommer att få träffa sina familjer igen. Israelernas bombplan har varit där.
Tänk på den ensamstående mamman som har förlorat allt förutom sin treåriga dotter. Dom har inget hem längre, de som en gång var deras hem ligger nu i spillror, hur ska dem klara sig?
Hur tror du hon känner när dottern skriker av hunger och det inte finns en chans till att få tag i något att äta.
Kan du ens tänka dig hur det skulle kännas när alla nära är borta och ditt liv är det enda du fortfarande har kvar?
Det Palestinska folket vet verkligen vad misär innebär, de lever i det dagligen.
Israel bombar skolor, har utomrättliga avrättningar och illegala kemiska vapen. När ska det bli ett slut på denna massaker?


Israels högteknologiska arméer anfaller konstant Palestinas utsvultna och svaga befolkning.
Att det är Israel som inte vill ha fred står som ett faktum, speciellt efter att dem röstade nej till att ge Palestinierna status som observatörsnation i november detta år.
Ibland påstås det att den palestinska organisationen Hamas inte erkänner Israels rätt att existera. Riktigt så är det inte ordagrant då en inte erkänner israels rätt att vara en rasistisk och kolonialistisk statsbildning. Det Palestinska folket vill bara leva i fred och frihet som alla andra folk, men Israel och dess krigiska och rasistiska regering är hindret för varje steg i rätt riktning.


Gaza är inte större än en fjärdedel av Öland men rymmer mer än 1.6 miljoner människor.
över hälften av befolkningen är under 18 år.
38 % av Gazaborna lever under en nivå som FN definierar som fattigdom, 56 % av Gazaborna lever under förhållanden som FN definierar som livsmedelsosäkra, 75 % av Gazaborna är beroende av internationellt bistånd och över 30 procent av arbetarna är utan arbete. genomsnittslönen i Gaza har minskat med 20 % under de senaste 6 åren. 35 % av Gazas jordbruksmark är helt eller delvis oåtkomligt på grund av buffertzoner och andra israeliska militära åtgärder. 85 % av Gazas fiskevatten är helt oåtkomligt på grund av den israeliska flottans inskränkningar. Över 90 % av Gazas grundvatten är otjänligt som dricksvatten. 85 % av skolorna i Gaza måste undervisa i dubbla skift pga. bristen på lokaler.


Det pågår ett hemskt krig just nu, och det har pågått för länge nu, befria Palestina och låt de stackars människorna få leva innan de är utdöda allihopa. Det finns så otroligt mycket man kan göra gör att hjälpa till, men ska man åka ner får man nog vara beredd på att kanske aldrig mer kunna återvända. Men det skulle förmodligen funka, inte om en eller trettio personer åker ner, men om någon miljon tar sig ner och kämpar, det skulle bli en sådan skillnad, då skulle världen kunna hjälpa israel att vinna kriget, för kriga verkar ju vara det enda israel går med på. Och finns det inget annat sätt så får vi gå med på det.
Vi måste bli fler och starkare än dem, det finns så många utbildade soldater runt om i världen att det inte skulle bli speciellt svårt.
Och de som inte har någon militärutbildning får kämpa på andra sätt, är vi många så klarar vi det, ju fler vi blir ju starkare blir vi, då kommer inte ens deras stridsvagnar ha en chans mot oss. Det jag pratar om nu kallas internationell solidaritet, och i vissa fall är det vad som krävs för att segra, speciellt i ett fall som detta.
Vi kan inte bara blunda medan våra kamrater där nere utplånas, vi måste sätta ner foten och säga ifrån. Världen är till för alla och detta lidande har för länge sedan gått över gränsen.
Befria Palestina en gång för alla!


Källor:
www.shiptogaza.se
www.kommunisterna.org

http://www.ochaopt.org
www.cia.gov

http://www.gazagateway.org/

Palestina, Politik,