Idag är dagen som vi alla fasat över. Dagen då kommunbeslutet tas om vårat hus. 
Det är exakt två timmar tills vi sa samlas utanför kulturhuset och tillsammans gå till Erik Dahlbergsgymnasiet där mötet kommer att hållas. Idag är den dagen då vi troligtvi kommer att få ett besked om att vi ska slängas ut från vårat hus. Vi allihopa som varit där så länge. Vad kommer hända? 
En kamrat som nu befinner sig i Sydney skrev nyss såhär " Nu sitter jag som sagt på andra sidan jorden och är livrädd att kommunen ska ta ifrån oss vårt hem, som vi har gett tusentals liter blod svett och tårar i att bygga till att vara den plats som det är idag." 

Och det är precis så det är, vi alla har lagt ner så mycket på detta hus, vi har kämpat tillsammans, vi har alla fått så otroligt mycket nya vänner i detta huset. Snälla, låt oss bara vara ifred! 
Jag kan inte se en framtid utan kulturhuset, det är tack vare det huset som jag och många andra blivit dem vi är idag. Jag hade aldrig varit den jag är idag omd det inte vore för kulturhuset, mer än halva min bekantskapskrets har jag träffat på kulturhuset. Flertalet gånger då jag funderat på om det verkligen är värt att leva har jag tittat tillbaka på bilder och tänkt på alla fina minnen från huset. Ja, det är helt klart värt, beslutet är enkelt, det är inte dumt att leva för kulturhuset, det är en väldigt bra idé. 
Och utan allt stöd och all hjälp som jag fått i mina dagar av underbara kamrater i huset, utan de vet jag inte vad som hade hänt med mig. Utan alla härliga stunder i huset vet jag inte om livet hade varit så soligt. 

Vi ska fan ha kvar vårat jävla hus, ta inte ifrån oss vårat hem jävla borgarsvin! 
Nu klarar jag inte av att skriva mer, ögonen tåras och ag vet inte vad jag ska göra. Jag är nervös, och framförallt jävligt rädd. Demonstration, Jönköping, Kommunbeslut, Kulthusjkpg, Kulturhuset, KulturhusetJkpg, ångest,
Allting som händer omkring kulturhuset har uppmärksammats en el del i media de senaste dagarna. Alla är så positiva till oss. Till och med Sveriges störta tidningar Aftonbladet och Expressen skriver positivt om oss och sågar Green. När ska idioten fatta att han ska låta oss va! Usch.. 
Imorgon tas det slutliga kommunbeslutet. Det är nervöst vill jag lova. 


I Kulturhuset får vem som helst prova sina vingar, eller vid behov en förutsättningslös andra chans. Känslor och gemenskap tillhör vardagen, kan det värderas i kronor och ören?
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2345&grupp=13700&artikel=5515403

Ett litet nedslag i verksamheten som inte (för en gångs skull) handlar så mycket om kommunala utredningar och politiska processer:
http://www.jmini.se/nyheter/9197/nyfiken-pa-krishian-romeda-pa-nyfiket


Idag skrev även Expressen om kampen om Kulturhuset,De har även intervjuat Mats Green och besökt Kulturhuset Spira.
http://www.expressen.se/kultur/hus-i-helvete/

Det är som en gammal grammofonskiva som hakat upp sig att lyssna på debatten i Studio Ett Sveriges Radio mellan Anna Mårtensson (FP) och Ilan De Basso (S).
Vem blir den första att ställa frågan till politikerna: Vilka är det som inte är välkomna i Kulturhuset idag?
"Ah, men för fem, tio, femton, tjugo, fem år sedan då..då..." 
visst...
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5513600


Hjälp oss att sprida historien om moderaten Mats Green vill stänga ner det ideelt drivna Kulturhuset, Jönköping! Aftonbladet skriver i ett helsidesuppslag idag om bakgrunden, turerna och motiven bakom. På torsdag, 25 april, tar Kommunfullmäktige ett avgörande beslut om Kulturhusets framtid. Hjälp oss att stoppa det! Kopiera länken och sprid på alla sätt.. Dela, sprid, twittra, SMSa, maila, prata om det..
Vi kan ju inte uppmana folk att kopiera artikeln och klistra upp över hela stan... men...
http://www.aftonbladet.se/kultur/article16644135.ab

Jönköping, Kulthusjkpg, Kulturhuset, KulturhusetJkpg, bokcaféet,
Hade en kort dag på praktiken idag, fotade en snubbe och gjorde en kort intervju,så behövde endast vara i stan en timma. Det var gött för mig med tanke på att jag försov mig och inte hann äta någonting på morgonen. 
Har fixat med bilderna och skickat in dom. Också fixat ett skolarbete och skickat in det. Känner mig nöjd. Mycket mer energi har jag nog inte idag. 

Imorgon börjar jag vid 10 och ska fota två människor inom två timmar. sen ska jag försöka få tag i människa nummer tre och ta en bild, ska också skriva klart två av mina repotage och demonstrera klockan 4. Innan det ska jag ha hunnit gå till skolan och försöka fiska upp ett gäng praktikkort.
Det blir en del att göra. 

Nu ska jag se om jag kan lägga ut en korsett och en piké på nätet, har jag tur så vill någon ha det och jag kan få tag i pengar att beställa nitar för. winwin!
Sen ska jag gå ut å gå en långrunda med Minnie om det inte regnar förjävla mycket. och snacka med Benjamin under tiden. förhimla fint! 

Idag har jag och minnie vandrat runt på råslätt och affisherat för Jmini. 
Har också varit och intervjuat en arbetare i badhuset som jag ska skriva ett repotage om. Efter det mötte jag upp min handledare Hans och gick till en gubbe som har en antikaffär i stan och tydligen har vunnit VM guld i handboll. Det märktes verkligen att han hade enormt med pengar och ett lika enormt intresse för antika saker då han hade världens största lägenhet full med antika saker och uppstoppade djur. Dessutom så luktade det antikt. Hade inte klarat att vara där inne mer än en kvart. Det var verkligen vidrigt, men han verkade trivas i alla fall, det är tur de. 
                              

Denna bilden tog jag i hallen precis innan jag smet iväg. Såhär såg det ut i hela lägenheten, iaf i dom rummen jag var inne i, fast där var det ännu värre, antika saker överallt. de stod nästan på varandra. 


När jag kom hem drog jag ut med Amanda och joggade i en timma. 
Nu sitter jag och pratar med benjamin sedan 2,5 timmar tillbaka. Hr dessutom lyckats laga mat, mest för att benjamin övertalade mig. Han är bra han.
Imorgon ska jag in till stan å fota antikgubben igen, sen fixa intervjun på körskolan, försöka hitta min mentor, plugga lite körkortsteori och skriva klart två repotage. Sen ska jag dra hem och totalt skita i mitt RKU möte och träningen. Jag måste verkligen plugga, jag har hur mycket som helst att fixa. Kaaaaaaaooos. 

Nu ska jag i alla fall sova!
Godnatt!
Har nu börjat min praktik, är på lokaltidningen Jmini. 
Det har varit fullt upp sedan jag började, och jag har fått en fet lista med saker som jag ska göra. Det är iofs bra att vara sysselsatt, men ändå. 
Dock suger mina tider imon. ska fota nån imon kl 10, sen fota nästa kl 6. 
._." 
Imellan det ska jag hem å skriva information samt intervjufrågor å hämta minnie och åka tillbaka, affishera utanför stan och sen fota nån kl 6 å sen åka hem. Måste sätta stopp för såna där fucked up scheman, iåme att jag inte har råd att bo i stan så blir det väldigt mycket restid för mig, så i princip hela dagen försvinner på grund av det. ><"

Idag bestämde jag och Benjamin oss för att dra ihop ett parkhäng. Årets första för min del. 
Så himla bra! 
Nu är det fanimej vår på riktigt! :D


Benjamin och Tommy


En vändigt glad Tommy.


Gegga och Helén stannade inte så länge, men kramades gjorde dom! :3


Vi var som vanligt på gott humör! 


Min snygging skålar

Skotboll!

Jag och André chillar galet!
 

Mer skofotboll, eller skotboll!

Jag och Tommy, vi var gladare än vi ser ut, i promise! 

Bästa gänget! 

party,
Äntligen är det helg!
har stressat som en tok hela förmiddagen för att hinna me projektarbetsplanen. När jag väl lyckades få fatt i en skrivare så krånglade den, och fick anslutning i sista minuten. Fick skynda mig ner till stationen för att hinna me min buss till Gränna.
Nu är jag alldeles strax där och ska byta till Tranåsbussen, där blir det att möta upp min älskade Benjamin.

Det verkar som att denna helgen kommer bli både rolig och händelserik, i nuläget så vet jag inte alls vad som händer, me någonting blir det.
Får se om jag får tid att skriva någonting mer här i helgen. Annars får ni ha en supertrevlig helg allihopa!

Omvärlden snurrar, du vet inte vad som händer, du bryr dig inte, du känner någonting, det är en rätt go känsla, ja, juste, du har sex. Men med vem? Det vet du inte, hon var sexig, och du var kåt.
Allting svartnar igen, det är lugnt en stund tills du börjar må fasligt illa, du reser dig upp och springer naken mot toaletten, eller i alla fall försöker göra det, i själva verket gör du en kraschlandning på golvet och spyr där. Du börjar skratta när någon går förbi och petar på din nakna kropp, det är roligt, och allting snurrar fortfarande, så det blir bäst att ligga kvar, golvet är ju lite mysigt, spyan också..

Vardagen fortsätter som vanligt, förutom att du börjat äta antibiotika för könssjukdomen från förra helgen, du skrattar bort det, det är ju faktiskt rätt komiskt, snacka om att kunna festa asså! Men egentligen så kryper ångesten närmare och närmare, snart börjar det bli riktigt jobbigt, ett par öl på det så blir det fint igen, det är Tisdag, men det är ju inte så farligt, bara två, eller tre öl. Det är ju inte så farligt, det finns ju alkisar som dricker två sexpack om dan, då kan det ju inte göra så mycket med ett par en tisdag.


Men alkoholen är det bästa som har hänt dig, nu är det Torsdag och samtalen om vad som ska supas på inför helgen är i full gång.  ”Vi ska bli fulla som svin, woho! ” hör du dig själv utbrista i luren, men får helt plötsligt upp tanken på vad som hänt de senaste 12 gångerna du söp dig full. Du tänker på din fina flickvän, som fortfarande är ensam och förkrossad, trots att det var ett halvår sedan ni gjorde slut, eller ni och ni, det var du som va otrogen, egentligen vet du hur dumt du har betett dig, men är snabb med att skjuta bort tanken, imorgon är det ju Fredag, då jävlar blir det party! Ångesten som uppstått under kvällen är ju lätt att åtgärda, det finns ju tre öl kvar i kylen. I och för sig så är det Torsdag, men det är ju snart helg, så det gör ju inte så mycket!Alkohol är ett alldeles för vanligt förekommande berusningsmedel. Det dödar ca 5 000 - 7 000 svenskar om året   av detta gift och hur många relationer, familjer det krossar är det ännu ingen som lyckats dokumentera.
Omkring en femtedel (20 procent) av alla patienter som tas in i akutsjukvården i Sverige har alkholproblem och inom den psykiatriska sjukvården är motsvarande siffra ca 40 procent.
En har försökt att räkna fram hur mycket alkoholen kostar samhället per år och kommit fram till ca 150 miljarder kronor. 

Allt fler och fler blir beroende vid tidig ålder, likt personen ovan, det smyger sig alltid på, och de flesta alkoholister vet inte ens om själva att dem är det.


Jag kommer nog aldrig att kunna förstå det roliga med att supa sig redlöst full varje helg, ännu mindre hur en kan gå runt och skratta åt hemska och vidriga saker som hänt på fyllan. Det finns ingenting som säger att en ska bli så full som det bara går, det finns ingenting som säger att all kontroll ska försvinna, det du inte vill göra ska du inte göra, inte ens under berusat tillstånd.


Tänk till innan du öppnar nästa öl, tänk på hälsan, sinnet, konsekvenserna, framtiden och omvärlden, och jo, det spelar visst roll hur du fattar dina beslut, jävligt stor roll dessutom.


- Denna texten är inte skriven om någon specifik person eller händelse, enbart påhittad med inspiration från flertalet verkliga händelser som jag själv upplevt och lagt ihop i texten. - Källor: 
http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/allmanmedicin/en-av-tio-dor-av-alkohol/
http://www.stat.fi/til/ksyyt/2007/ksyyt_2007_2008-12-04_tie_001_sv.html
http://www.drugsmart.com/fakta/alkohol
http://www.namndemansgarden.se/kunskapsbank/alkohol/alkohol-i-siffror
Alkohol, Alkoholdödar, Berusning, Droger, Fest, Politik, fest, Öl,
Jag har alldeles fö mycket att göra i skolan nu. 
Projektarbetet + det feta worddokumentet med en sjuhelvetes massa babbel ska vara klart till på fredag. deytta fick jag reda på idag. jag som trodde att det var i början av Maj. Jävla helvete. 
Hoppas faaan på att min fotobok hinner komma, annars så vet jag inte vad jag tar mig till. Orkar itne med att bara få G på något som jag lagt ner så mycket tid och energi på. Aldrig!

Plus att jag har 5 IGn att fixa och alldeles för mycket uppgiter som står på kö. 
Mitt psyke säger verkligen stopp nu. 
Jag får bara panik, börjar kallsvettas och skaka. 

Jag önskar verkligen att jag slapp allt detta, jag önskar att jag hade kunnat göra det jag skulle i tvåa i alla fall. 
Usch!!! 


förtryck, helvete, skola, stress,
nu är det söndag igen, ännu en superbra helg har swichat förbi.
saknar redan min pojkvän och är otroligt opepp på en ny vecka. tydligen skulle det bli bra väder. det är ju himla fint iaf.

Nu väntas det på tåget hem. jag är trött och vill ha helg igen.
tur för mig att Minnie håller koll på omvärlden

Jag och Benjamin har totalfailat kvällens fredagsmys. först skulle vi dra in till stan å gå på krogen, men efter att ha upptäckt att både folket och musiken skulle suga så bestämde vi oss för att gå å köpa en dricka och godis och mysa ner oss med film och popcorn. 
Istället för att genomföra detta så lyckas vi istället somna klockan 6, och vaknade igen vid 22.30 
Så klart så stänger allting vid 22. Så.. vi har kramats en himla massor, varit ute och gått och nu blir det kvällsmat, eller nattmat kanske är mer passande. 
Imorgon blir det filmmys istället, och en tur till godisfabriken! 
Suveränt!

Spenderade gårdagen utanför rådhuset tillsammans med ett tjugiotal kamrater. Beslutet om kulturhusets framtid var på tal inne i dårhuset. Mats Green (M) står fullkomligt fast vid att vi är antisemiter inne på bokcaféet och att vi borde hyra oss något annat och äverlåta vårat hus till kommunen. Han verkar hänga fast vid att occubationen för 30 år sedan inte var okej. Men är det okej att använda sig av grovt maktmissbruk för att kasta ut oss ur huset då? 
Den där jävla tomten vet ju knappt själv vad han pratar om. Alla vet att han dessutom är med i svensk-israeliska föreningen och stödjer israels utrotning av palestinierna, vilket vi absolut inte gör. då är vi antisemiter. 
Vi visste ju innan att han inte har speciellt mycket innanför pannbenet, speciellt inte när vi försökte snacka med honom och allt han sa var "Det är en annan fråga, det får vi ta en annan gång" "Så är det i en demokrati" och någonting om någon jävla gräddfil. 
Det hade inte spelat någon roll alls om vi frågade honom vilken ost han tycker bäst om eller vilken hans favoritfärg är så hade han svarat något av de ovanstående "argumenten". Som en jävla skiva som har hakat upp sig. 


Vi fick dessutom sällskap av två snutbilar och en pikétbuss. 
Det behövdes för att säga till oss att hålla oss lugna och be oss flytta på våran banderoll.
Sen skulle de ju såklart hota oss lite också och dryga sig. 

Vi blev i alla fall uppmärksammade både i Tv4, tidningen och på radio. 

http://www.tv4play.se/program/nyheterna-j%C3%B6nk%C3%B6ping?video_id=2326291

http://www.jnytt.se/nyhet/54439/kulturhusaktivister-visade-sitt-missnoje-vid-radhuset

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=5500981
Demonstration, Kulthusjkpg, KulturhusetJkpg, Politik, Politikerförakt, klassdiktatur, socialism,
Nu är jag hemma igen.
Ensamheten efter att ha varit med Benjamin sedan veckan innan lovet är hemsk. Det är en av anledningarna till att jag sitter uppe klockan ett en Söndagsnatt.
En till anledning är att jag hela veckan har vetat om att jag har körlektion imorgon. antingen 9 eller 11.30. Vilket vetefan.
Trodde lika säkert att det stod i min kalender, men när jag kommer hem möts jag av en helt tom sida. Wtf..!!!

Har ingen aning om när jag ska köra, får betala ändå om jag uteblir, och jag börjar inte skolan fören 12:30.
Har suttit och haft panik över detta ett tag nu, men tror jag har en lösning. Det är egentligen ganska enkelt. Att åka in till klockan 9 och kolla upp när jag ska köra. är det vid 11.30 så kan jag plugga teori, också fixa en hel del av alla skoluppgifter jag ligger efter i, och är det inte alls så kan jag fixa ännu mer.

Detta kan vara ett tecken på att jag verkligen måste ta tag i allting. och framför allt. sluta skriva upp viktiga saker och tider på små lappar som sedan försvinner. det är värdelöst!
Är tillbaka igen efter en liten snabbis i Stockholm. det var trevligt. hängde med Wille igen, det händer ju inte superofta, träffade också Benjamins polare diddi. asfett! :)
Efter massa timmar på stan så lyckades jag beställa mina 20 håls vegankängor som jag velat ha i en halv evighet. Jag köpte mig också ett par lågskor. jag är redan kär i dem!
köpte också en kjol för halva priset, nya leggings å så.

Nu befinner en sig i Vadstena med världens bästa!
ikväll blir det film och massvis med mys. imorgon hemfärd efter mer än 2 veckor med min Benjamin. ångest? en aning ja..
men har en himla massa att ta itu med i veckan.