SKÅL!!! -Eller?

0kommentarer

Omvärlden snurrar, du vet inte vad som händer, du bryr dig inte, du känner någonting, det är en rätt go känsla, ja, juste, du har sex. Men med vem? Det vet du inte, hon var sexig, och du var kåt.
Allting svartnar igen, det är lugnt en stund tills du börjar må fasligt illa, du reser dig upp och springer naken mot toaletten, eller i alla fall försöker göra det, i själva verket gör du en kraschlandning på golvet och spyr där. Du börjar skratta när någon går förbi och petar på din nakna kropp, det är roligt, och allting snurrar fortfarande, så det blir bäst att ligga kvar, golvet är ju lite mysigt, spyan också..

Vardagen fortsätter som vanligt, förutom att du börjat äta antibiotika för könssjukdomen från förra helgen, du skrattar bort det, det är ju faktiskt rätt komiskt, snacka om att kunna festa asså! Men egentligen så kryper ångesten närmare och närmare, snart börjar det bli riktigt jobbigt, ett par öl på det så blir det fint igen, det är Tisdag, men det är ju inte så farligt, bara två, eller tre öl. Det är ju inte så farligt, det finns ju alkisar som dricker två sexpack om dan, då kan det ju inte göra så mycket med ett par en tisdag.


Men alkoholen är det bästa som har hänt dig, nu är det Torsdag och samtalen om vad som ska supas på inför helgen är i full gång.  ”Vi ska bli fulla som svin, woho! ” hör du dig själv utbrista i luren, men får helt plötsligt upp tanken på vad som hänt de senaste 12 gångerna du söp dig full. Du tänker på din fina flickvän, som fortfarande är ensam och förkrossad, trots att det var ett halvår sedan ni gjorde slut, eller ni och ni, det var du som va otrogen, egentligen vet du hur dumt du har betett dig, men är snabb med att skjuta bort tanken, imorgon är det ju Fredag, då jävlar blir det party! Ångesten som uppstått under kvällen är ju lätt att åtgärda, det finns ju tre öl kvar i kylen. I och för sig så är det Torsdag, men det är ju snart helg, så det gör ju inte så mycket!Alkohol är ett alldeles för vanligt förekommande berusningsmedel. Det dödar ca 5 000 - 7 000 svenskar om året   av detta gift och hur många relationer, familjer det krossar är det ännu ingen som lyckats dokumentera.
Omkring en femtedel (20 procent) av alla patienter som tas in i akutsjukvården i Sverige har alkholproblem och inom den psykiatriska sjukvården är motsvarande siffra ca 40 procent.
En har försökt att räkna fram hur mycket alkoholen kostar samhället per år och kommit fram till ca 150 miljarder kronor. 

Allt fler och fler blir beroende vid tidig ålder, likt personen ovan, det smyger sig alltid på, och de flesta alkoholister vet inte ens om själva att dem är det.


Jag kommer nog aldrig att kunna förstå det roliga med att supa sig redlöst full varje helg, ännu mindre hur en kan gå runt och skratta åt hemska och vidriga saker som hänt på fyllan. Det finns ingenting som säger att en ska bli så full som det bara går, det finns ingenting som säger att all kontroll ska försvinna, det du inte vill göra ska du inte göra, inte ens under berusat tillstånd.


Tänk till innan du öppnar nästa öl, tänk på hälsan, sinnet, konsekvenserna, framtiden och omvärlden, och jo, det spelar visst roll hur du fattar dina beslut, jävligt stor roll dessutom.


- Denna texten är inte skriven om någon specifik person eller händelse, enbart påhittad med inspiration från flertalet verkliga händelser som jag själv upplevt och lagt ihop i texten. - Källor: 
http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/allmanmedicin/en-av-tio-dor-av-alkohol/
http://www.stat.fi/til/ksyyt/2007/ksyyt_2007_2008-12-04_tie_001_sv.html
http://www.drugsmart.com/fakta/alkohol
http://www.namndemansgarden.se/kunskapsbank/alkohol/alkohol-i-siffror
Alkohol, Alkoholdödar, Berusning, Droger, Fest, Politik, fest, Öl,

Kommentera

Publiceras ej